سال گذشته نشان داد که مجازی سازی و دیجیتالی شدن کسب و کار و جامعه به سرعت در حال رشد و افزایش است. ما با سرعت بالاتر و بالاتری در حال نوآوری هستیم و در حال حاضر می‌توانیم ببینیم که در سال 2022 نیز، پاندمی ویروس کرونا به روش‌های مختلف، از جمله از طریق افزایش استفاده از فناوری‌های شبکه، بر زندگی ما تأثیر خواهد گذاشت.

در این مقاله، مواردی که به احتمال زیاد به ترندهای حوزه‌ی فناوری شبکه در سال 2022، از جمله اینترنت اشیا، رایانش ابری و غیره تبدیل خواهند شد را پوشش خواهیم داد.

اینترنت اشیا (IoT)

شیوع ویروس کووید-19 باعث تغییر بزرگی به سمت کار و زندگی آنلاین در بسیاری از مناطق در سراسر جهان شد. در حین بحث در مورد ترندهای فناوری شبکه، ذکر این نکته ضروری است که اینترنت اشیا 5G قطعاً در سال آینده رشد خواهد کرد. کاملاً مشخص است که 5G باعث نوآوری در بسیاری از صنایع خواهد شد.

این نوآوری شامل طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها مانند سیستم‌های حمل و نقل هوشمند برای اتومبیل‌های خودران یا سلامت الکترونیک برای داروهای هوشمند خواهد بود. وقتی صحبت از خودروهای خودران به میان می‌آید، باید اشاره کنیم که حتی در حال حاضر نیز می‌توانیم آینده 5G و تأثیر آن را در این زمینه ببینیم: دستگاه‌های IoT متحرک مبتنی بر حسگر، با استفاده از قدرت محاسباتی داخلی و سیستم‌های ارتباطی مبتنی بر مکان، فعالیت خودرو، و عیب شناسی موتور.

همه این موارد از فناوری سلولی و 5G استفاده می‌کنند. نمونه دیگری از کاربرد احتمالی 5G، جراحی‌های رباتیک از راه دور است که نتایج بهتری برای بیماران خواهد داشت و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. انتظار می‌رود که 5G به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی این امکان را بدهد که خدمات بیشتری را اجرا کرده و محصولات جدیدی را ارائه کنند که کیفیت زندگی را برای عموم بهبود می‌بخشد.

آیا 5G می‌تواند اینترنت اشیاء را در سال 2022 متحول کند؟

فناوری 5G ممکن است به گونه‌ای از فناوری تبدیل شود که مفاهیمی که به سرعت در حال رشد هستند، مانند اینترنت اشیا را قادر می‌سازد تا به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شوند. به لطف فناوری 5G، دستگاه‌های بیشتری را می‌توان از راه دور کنترل کرد، به ویژه در برنامه‌هایی که عملکرد آنی شبکه در آن‌ها ضروری است.

بازار اینترنت اشیا 5G در سال گذشته 1.5 میلیارد دلار ارزش داشت. پیش بینی می‌شود که این مبلغ تا سال 2026 به 40 میلیارد دلار برسد. از آنجایی که اتصال اینترنت اشیا به سریع‌ترین شبکه‌ها با ظرفیت بالاتر نیاز دارد، بدیهی است که 5G یک فناوری ضروری خواهد بود.

تنها چیزی که باید به خاطر بسپارید امنیت است؛ این مورد یک نگرانی اصلی در رابطه با اینترنت اشیا 5G است. کاربران با تهدید انتشار داده‌ها، نقض‌ها، تهدیدات هک و غیره روبرو هستند. برای اطمینان از اینکه اینترنت اشیاء 5G همچنان دنیای فناوری شبکه را متحول می‌کند، باید گام‌های بیشتری به سمت امنیت برداشته شود.

استقرار 5G

بدون شک، 5G در لیست ترندهای فناوری شبکه برای سال 2022 جا خوش کرده است. تقریباً 200 شبکه تجاری 5G تاکنون در سراسر جهان راه اندازی شده است و به نظر می‌رسد که این روند در سال 2022 نیز ادامه یابد. شبکه‌های 5G یکی از بزرگ‌ترین فناوری‌ها در اتصال به اینترنت تلفن همراه در حال حاضر هستند؛ این فناوری سرعت انتقال بی‌سابقه‌ای را ارائه می‌کند که بسیار از فناوری 4G، نسل قبلی خود، پیشی می‌گیرد.

فناوری 5G به طور گسترده در صنایع مختلف، از تولید گرفته تا مراقبت‌های بهداشتی، مورد استفاده قرار گرفته است. این فناوری به راحتی می‌تواند به چندین حوزه با ارزش از جمله نظارت VR، کنترل پزشکی از راه دور، یا کنترل رباتیک سه‌بعدی راه پیدا کند.

فناوری 5G در شرف تغییر روش کار و زندگی همه ما است. تکنولوژی‌های ضروری برای استقرار 5G در آینده mmWave و Open RAN (Open Radio Access Network) خواهد بود. mmWave (که قبلاً برای مقاصد نظامی و ماهواره‌ای استفاده شده است) حداکثر ظرفیت پذیرش داده، یعنی 20 گیگابیت بر ثانیه را با تأخیر بسیار کم 1 میلی ثانیه امکان پذیر می‌کند. Open RAN شبکه‌ای مبتنی بر اجزای RAN تفکیک شده با قابلیت همکاری استاندارد با قسمت‌های دیگر است.

توسعه Open RAN راهی برای حذف ماهیت اختصاصی سیستم‌های شبکه دسترسی رادیویی، کاهش هزینه استقرار و تنوع بخشیدن به زنجیره تأمین فروشنده در صنعت مخابرات است.

استقرار 5G در سال 2022 - ارائه دهندگان کلیدی

در ایالات متحده، سه ارائه دهنده فناوری شبکه سلولی بزرگ - T-Mobile، Verizon، و AT&T - در حال برنامه ریزی برای بستن شبکه‌های 3G خود در هجده ماه آینده هستند. شبکه‌های 2G و 4G همچنان برای مدتی طولانی کار خواهند کرد. با این حال، هر سه ارائه دهنده روی افزایش 5G و ساخت شبکه‌های اتصال 5G خود شرط بندی کرده‌اند.

شرکت‌های AT&T و Verizon اعلام کرده‌اند که تا سال 2022 محصولات 5G با باند بالا و موج میلی متری خود را تقویت خواهند کرد. در واقع، شرکت AT&T توسعه یک سرویس 5G در طیف C-band میانی را تا پایان سال جاری آغاز خواهد کرد. این شرکت در نظر دارد پوشش C-band را تا پایان سال 2022 به 70 تا 75 میلیون نفر و تا پایان سال 2023 به 200 میلیون نفر دیگر ارائه دهد.

شرکت Verizon گفته است که به 100 میلیون نفر پوشش باند C را تا پایان مارس 2022 ارائه خواهد کرد. در نهایت، شرکت T-Mobile اعلام کرده است که تا پایان سال پوشش خدمات باند میانی Ultra Capacity را به بیش از 200 میلیون آمریکایی گسترش خواهد داد.

 

تکامل رایانش ابری

اکثر کارشناسان فناوری اطلاعات معتقدند که رایانش ابری در خط مقدم همه فناوری‌ها در سال 2022 خواهد بود. انتظار می‌رود ارزش سهام سرویس ابری عمومی به 331 میلیارد دلار (در سال 2018، 175 میلیارد دلار بوده است) افزایش یابد.

گسترش خدمات رایانش ابری کند نشده است و گفته می‌شود که در سال 2022، محیط‌های ابری چندگانه و ترکیبی (ترکیبی از ابرهای اختصاصی خصوصی و عمومی) به رشد خود ادامه خواهند داد. مدیریت داده‌های ابری برابر است با انتخاب راه حلی است که مناسب وظایف خاص باشد، و ابر چندگانه یا ابر ترکیبی فناوری است که کسب و کارها می‌توانند به وسیله آن از هر فروشنده بهترین بهره را ببرند.

شایان ذکر است که ابرهای ترکیبی برای ارائه عملکرد و انعطاف پذیری مورد انتظار نیاز به شبکه‌های هماهنگ دارند؛ به عنوان مثال، با استفاده از تکنیک‌های مختلف شبکه نرم افزاری تعریف شده (Software Defined Networking).

تا سال 2022، اکثر شرکت‌ها احتمالاً به مدل راه حل‌های ابری ترکیبی متکی خواهند بود. با توجه به مزایای بی شماری که این فناوری دارد، انتظار می‌رود بازار رایانش ابری ترکیبی به 97.64 میلیارد دلار افزایش یابد.

نمونه دیگری از تکامل محاسبات ابری، طراحی بدون سرور است که به مشتریان اجازه می‌دهد تا با کاهش هزینه سخت افزار در محل، هزینه‌هایشان را کاهش دهند. یک شخص ثالث به جای آن‌ها به همه موارد رسیدگی می‌کند و تمام موانعی را که یک بنیاد استاندارد فناوری اطلاعات معمولاً ایجاد می‌کند، از بین می‌برد.

ایمنی رایانش ابری

جنبه امنیتی سرویس ابری امروزه بسیار مهم است (این مورد درباره مکانیسم‌های شبکه نیز صدق می‌کند). بنابراین، حفظ انطباق در یک محیط پیچیده به طور فزاینده اهمیت بیشتری خواهد داشت. بزرگ‌ترین چالش‌ها، حتی برای مشاغل متعارف فناوری اطلاعات، نشت اطلاعات، سرقت اطلاعات و حذف امن است.

کارشناسان فناوری اطلاعات می‌گویند که تا سال 2025، حدود 99 درصد از مشکلات امنیت ابری تقصیر مشتری خواهد بود. به منظور استفاده موفقیت آمیز از تکامل رایانش ابری، کسب و کارها باید فعالانه به دنبال راه حل‌هایی باشند که خطاهای ایجاد شده توسط انسان را محدود کنند.

میکروسرویس‌ها، کانتینر سازی، برنامه‌های کاربردی بومی ابری

در حالی که در مورد ترندهای فناوری شبکه در سال 2022 بحث می‌کنیم، نمی‌توانیم به میکروسرویس‌ها، کانتینر سازی و برنامه‌های کاربردی بومی ابری اشاره‌ای نکنیم. معماری میکروسرویس‌ها اکنون الگوی غالب برای ساخت اپلیکیشن است که هم بر تعداد فزاینده برنامه‌های بومی ابری تأثیر می‌گذارد و هم با استفاده روز افزون از راه‌حل‌های اختصاصی برای برقراری ارتباط بین میکروسرویس‌ها، مانند انواع مختلف اجرای انواع خدمات، مرتبط است.

تخمین زده شده بود که «تا سال 2021، 80 درصد از توسعه برنامهها بر روی پلتفرمهای ابری با استفاده از میکروسرویسها و توابع ابری انجام می‌شود.» سال 2022 احتمالاً شاهد رشد رویکرد کانتینر سازی خواهد بود، بنابراین اهمیت پلتفرم‌هایی مانند Kubernetes که برای مدیریت و استقرار خودکار برنامه‌های کانتینری طراحی شده‌اند، افزایش خواهد یافت.

در نهایت، رویکرد بومی ابری بر روشی که تیم‌ها در آینده برنامه‌ها را توسعه می‌دهند، تأثیر می‌گذارد. پلتفرم‌ها برای استقرار برنامه‌ها در محیط‌های ابری بیشتر و بیشتر قابل توجه خواهند بود. در برخی از سناریوهای استقرار، مکانیسم‌های شبکه پیشرفته قابل اجرا برای Kubernetes، مانند پلاگین‌های پیشرفته CNI (Container Network Interface) یا NSM (Network Service Mesh) بسیار بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

اتوماسیون شبکه

به نظر می‌رسد که اتوماسیون شبکه در حال حاضر یک نیاز کلیدی است و این مسئله به این زودی‌ها تغییر نخواهد کرد. اگر شرکت‌ها می‌خواهند با سرعتی تکامل جهانی همگام شوند، باید اتوماسیون را اقتباس کنند. اتوماسیون شبکه (و مفاهیم مرتبط مانند NetOps) می‌تواند یک نقطه اساسی برای مدیریت برنامه‌های سنتی و بومی ابری باشد.

این فناوری راهی است برای حذف کارهای دستی و ارائه خدمات بیشتر بدون افزایش زمان مورد نیاز. تا کنون، خطاهای انسانی عامل مرتبط با تقاضا برای راه حل‌های اتوماسیون شبکه بوده است. اتوماسیون شبکه به تیم‌های NetOps کمک می‌کند برنامه‌ها را سریع‌تر و روان‌تر در مقایسه با عملکرد دستی ارائه دهند.

انتظار می‌رود بازار جهانی اتوماسیون شبکه تا سال 2022 به 16.89 میلیارد دلار افزایش یابد (در مقایسه با 2.32 میلیارد دلار در سال 2017.)

 

نتیجه

ترندهای فوق الذکر همگی در طول سال گذشته شتاب گرفته‌اند. آن‌ها به طور مداوم در حال بهبود هستند و بیشتر و بیشتر گسترش می‌یابند. منتظر باشید که در سال 2022 شاهد رشد فناوری‌های 5G، تکامل محاسبات ابری، برنامه‌های بومی ابری، و اتوماسیون شبکه باشید. ما به نظارت بر این فناوری‌ها ادامه خواهیم داد تا دریابیم که چگونه آن‌ها آینده بسیار نزدیک ما را تغییر خواهند داد.